Tijdelijke camperplaats aan boulevard Harderwijk

Aan de boulevard in Harderwijk komen tijdelijk vier camperplekken. Dat heeft het college van burgemeesters en wethouders besloten. Wanneer de reconstructie van de boulevard van start gaat, naar verwachting begin 2016, worden de camperplaatsen verplaatst naar de Havendijk.
Boulevard Harderwijk
Boulevard Harderwijk


Wethouder Christianne van der Wal van recreatie en toerisme sprak tijdens de NKC-vrijwilligersdag in september vorig jaar al de intentie uit meer camperplaatsen te willen realiseren in de gemeente. Zo gaf zij destijds aan de ambitie te hebben om camperplekken dicht bij het centrum en de haven te realiseren, die voldoen aan alle normen. Met de realisatie van de camperplekken aan de boulevard ziet de gemeente kansen voor Harderwijk op toeristisch gebied in het algemeen en specifiek binnen de groeiende camper markt.

De nieuwe camperlocatie komt op parkeerterrein P7A. De camperplekken en het parkeerterrein blijven fysiek gescheiden. Camperaars mogen maximaal twee nachten verblijven, tegen een betaling van € 8,50 per nacht of het geldende parkeertarief. Naar verwachting zijn de plekken per 1 mei toegankelijk.

In Harderwijk kunnen camperaars voor een overnachting overigens ook terecht op de camperplaats aan de Parkweg of SVR-camping De Elzenhof. Wie alleen even een stop wil maken voor schoon water of het legen van de vuilwatertank en de toiletcassette kan terecht bij Stijkel Campers.