Laika Ecovip 691: ruimte voor vier

De Ecovip 691 van Laika is prima geschikt voor een gezin met twee kinderen. Achterin heeft de integraal een stapelbed en voorin een hefbed. De wagen heeft veel ruimte aan de binnenkant en is met een lengte van 6,99 meter toch niet al te groot van buiten.
Laika Ecovip Front
Laika Ecovip Front


Een model meer of minder: ze kijken er bij Laika niet op. Als je er maar genoeg maakt, heb je ook altijd voor iedereen een passende, zo lijkt de gedachte. De Ecovip 691 heeft vier slaapplaatsen en vier goedgekeurde zitplaatsen. Dat kunnen er naar wens ook vijf worden. Slapen kan in een af te scheiden stapelbed achterin voor de kinderen en in het grote hefbed boven de ruime zithoek, die plek biedt aan zeven of acht personen. De keuken is uitgerust met een kookplaat met drie kookpitten en een koelkast van 165 liter en biedt veel opbergruimte. Verder zijn er stopcontacten en usb-poorten door de hele camper en verlichting die vanaf verschillende plekken te regelen is, van sfeerverlichting tot de garageverlichting en buitenlamp aan toe. De ronde vormen in het interieur geven het geheel een klassieke en elegante uitstraling. Met het paneel boven de deur regel je zo’n beetje alles, waaronder de Truma Combi 6-verwarming. De wagen is ook leverbaar met een Alde-verwarming.

Met een lengte van 6,99 meter, een breedte van 2,31 meter en een hoogte van 2,95 meter vallen de buitenmaten alleszins mee. Het maximale toelaatbare gewicht is 3.500 kilogram. Met een rijklaargewicht van 3.031 kilogram blijft er een laadvermogen over van 469 kilogram. Opwaarderen naar 4.250 kilogram behoort echter ook tot de mogelijkheden. Wat betreft motoren is er keuze uit de 2.3-literdiesel met 130 of 148 pk en de 3.0-liter met 177 pk.

De Laika Ecovip 691 gaat in Nederland ongeveer 86.900 euro kosten.

Laika Ecovip Interieur