Hobby en Fendt roepen campers terug

Hobby en Fendt roepen een groot aantal campers terug naar de dealer, omdat er problemen kunnen zijn met de verlijming van het panoramadakraam boven de cabine. De dakramen zijn van de Nederlandse fabrikant Polyplastic.
Fendt Raam
Fendt Raam

 

Beide merken laten weten dat het gaat om campers die zijn gebouwd tussen 2007 en 2012. Er zijn enkele gevallen bekend waarbij de lijm van het panoramadakluik is losgelaten. In het ergste geval komt het raam helemaal los te liggen en kan het van de camper vallen.

Hobby en Fendt sturen daarom eigenaren van een dergelijke camper het verzoek om zich bij hun dealer te melden. Na controle wordt er een nieuwe lijm- en afdichtingslaag aangebracht.

Eigenaren die zelf willen controleren of hun camper onder de terugroepactie valt, kunnen een Duits nummer bellen: 0800-0005564, of via internet contact opnemen. Op de website moet het zogenaamde FIN-nummer (Fahrzeug Ident. Nummer) ingegeven worden. Dat is bijvoorbeeld ZFA 250... voor campers op Fiat-basis of WF0... voor campers op basis van Ford.