Comeback voor iconische Volkswagen Camper

Volkswagen heeft plannen om het iconische camperbusje, de zogenaamde Bulli, opnieuw op de markt te brengen als elektrisch personenbusje.
2015 Vw Bus Design
2015 Vw Bus Design


Al in 2011 werd op de Autosalon van Geneve een prototype van de nieuwe Bulli gepresenteerd maar daarna werd het stil rondom dit nieuwe model. Tot vorige week. Op de New York Motor Show vertelde ontwikkelingschef van Volkswagen, Heinz-Jacob Neusser, aan het Britse Auto Express dat Volkswagen weer intensief aan het bekende retromodel werkt.

De enige manier om het typische design, een platte voorkant, van het originele model te kunnen handhaven is volgens hem het gebruik van een krachtige elektromotor en het plaatsen van de accu onder de vloer. De keuze voor een elektrische aandrijflijn is vooral een praktische, deze motor is veel kleiner dan een reguliere brandstofmotor.

Volkswagen is nog niet zover dat de nieuwe Bulli op markt kan worden gebracht. “Wanneer wij denken dat we zover zijn dat te kunnen realiseren, dan zullen wij een showmodel presenteren”, aldus Neusser.