Verwarring rond Wegenwachtpakket ANWB

Wie zich door de ANWB misleid voelt bij het afsluiten van een uitgebreider Wegenwachtpakket, krijgt zijn geld terug. Dat zegt ANWB-woordvoerder Ad Vonk, in reactie op commotie over een schriftelijke aanbieding van de ANWB, die sommige leden hebben aangezien voor de acceptgiro voor de contributie.
Wegenwacht

Ook bij de NKC zijn diverse telefoontjes binnengekomen van leden die zich misleid voelen door de mailing van de ANWB. In de brief is te lezen dat het pakket van € 55,- dat de geadresseerde nu heeft voortaan ‘Instap’ heet en dat het mogelijk is om over te stappen naar ‘Standaard’, met voor € 40,- een aantal extra diensten. Niet reageren betekent dat alles bij het oude blijft, maar veel mensen denken in eerste instantie dat ze de aangehechte acceptgiro met € 95,- erop gewoon moeten betalen. Te meer omdat op de acceptgiro staat: ‘Dit betreft de betaling van uw Wegenwacht Pakket tot 1/1/2016.’

Vonk benadrukt dat de brief zorgvuldig is opgesteld en volgens hem aan duidelijkheid niets te wensen overlaat, maar hij vindt het wel vervelend als er verwarring is ontstaan. “Mensen zijn niet misleid, maar sommige ervaren dat kennelijk wel zo. Dit is natuurlijk niet onze intentie”, zegt hij. “Misschien hadden we de acceptgiro er niet bij moeten doen.” Overigens is daar volgens hem niet massaal op gereageerd. “En mocht iemand zich misleid voelen bij de keuze voor een uitgebreider pakket, dan draaien we dat gewoon terug. Wij willen graag tevreden leden.”