Talant en NKC houden geslaagde campertoer

NKC-leden bezorgden cliënten van Talant, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking, zondag 5 oktober een onvergetelijke dag. In een colonne van vierentwintig campers toerden zij met hen heel Friesland door.
Talant 8894

De colonne vertrok zondagmorgen om 10.00 uur vanuit Stiens en ging langs Harlingen naar Stavoren, waar een pitstop werd gehouden. De toer voerde vervolgens door Gaasterland naar Joure en Terherne om uiteindelijk weer te finishen in Stiens.

Onderweg klonken op verzoek van de passagiers veelvuldig de tonen van het Hollandse levenslied uit de muziekboxen. Het enthousiasme aan boord van de campers was groot. “Kijk, kijk, kijk”, klonk het geregeld opgetogen, wanneer er weer iets bijzonders onderweg werd gespot. Maar ook: “Hé pop, wat is het gezellig zo!” Of: “Machtig mooi, man!” Er zijn bijzondere gesprekken gevoerd, er is meegezongen op muziek en soms genoten de passagiers in stilte. Volgens de chauffeurs was het voor hen een net zo onvergetelijke dag.

De campertoer werd dit jaar voor de eerste keer gehouden door Talant en de NKC. NKC-leden die hun eigen campers inzetten en bestuurden voor de toer, deden dit belangeloos. Zij wilden graag het camperplezier met de cliënten van Talant delen.

Talant 1

Foto's: Bram Buruma