Duitse tol mogelijk in eerste instantie alleen op snelwegen

De Duitse verkeersminister Alexander Dobrindt stelt zijn plannen bij. Hij overweegt nu de nieuwe tol voor personenauto's alleen te heffen op autosnelwegen. Dat meldt de website van Der Spiegel.
Peage

De tolplannen stonden ook zo vermeld in het oorspronkelijke coalitieakkoord, maar ondanks de vele protesten voegde Dobrindt hier destijds alle Duitse wegen aan toe. Om aan de klachten in grensregio’s tegemoet te komen, is het plan nu gewijzigd.

Dobrindt kwam onlangs bijeen met politici van de CDU in Noordrijn-Westfalen. In die deelstaat bestaan grote bezwaren tegen een vignet voor alle Duitse wegen. Wanneer de tol op alle wegen wordt ingevoerd, verstoort dit het grensverkeer tussen Duitsland en omringende landen, is de vrees. Hierdoor zou de economie in deze streken geschaad kunnen worden. De verkeersminister geeft gehoor aan de bezwaren van de CDU’ers.

Pas als in 2018 de kilometerheffing voor vrachtverkeer wordt uitgebreid naar alle provinciale wegen, zou het vignet volgens Dobrindt ook op provinciale wegen kunnen worden ingevoerd.