Concorde en Knaus roepen campers terug

Duitse camperbouwers Concorde en Knaus roepen campers terug vanwege constructieproblemen. Dat meldt de Duitse autowebsite autopraxis.de. Waar Michael Mohnkorn van Concorde de actie bevestigt, houdt Knaus zich stil en reageert niet op vragen vanuit de pers. Knaus Nederland kan vlak voor het weekend geen uitsluitsel geven.
2012 Concorde Carver

Bij Concorde gaat het om modellen die tussen juli 2010 en april 2014 zijn gebouwd, voorzien van een af fabriek ingebouwde gastank met monocontrol CS. De gasdrukregelaar bij deze types kan door trilling losraken. Sinds juli 2014 voert Concorde herstelreparaties uit door de regelaar met een extra beugel vast te zetten. Een sticker met het opschrift GT-CS14 is het bewijs dat de reparatie is uitgevoerd. 

Volgens autopraxis.de gaat het bij Knaus om de modellen Sun Ti Sky i en Sky i AMC die zijn gebouwd in 2012 en 2013. Hier gaat het om een ondeugdelijke bevestiging van een kunststof paneel. Als het losraakt, kan het op straat belanden en andere weggebruikers in gevaar brengen.    

2012 Knaus Sun Ti Exterior 6