Terugroepactie Knaus

In Nederland rijden mogelijk nog vijftien campers van Knaus rond die terug moeten naar een Knaus-dealer in verband met een terugroepactie uit 2013. Het gaat om de modellen Sun Ti en Sky i die zijn gebouwd in 2012 en 2013. De eigenaren zijn hierover geïnformeerd via de RDW.
2012 Knaus Sun Ti Exterior 6

2012 Knaus Sun Ti Exterior 6

Knaus heeft inmiddels de meeste campers uit deze series teruggezien en daarbij het euvel verholpen. Het gaat om kunststof panelen links en rechts aan de achterwand, die bij een hoge rijsnelheid kunnen losraken en zo een gevaar creëren voor andere weggebruikers.

De Duitse firma weet dat er nog vijftien campers zijn toegelaten in Nederland die volgens de administratie niet zijn gerepareerd, maar kan de eigenaren niet achterhalen.  Dat komt bijvoorbeeld doordat campers via particulieren van eigenaar zijn verwisseld. Omdat de RDW beschikt over adressen op kentekens, heeft Knaus nu de hulp van de RDW ingeschakeld. “Wij hebben goede hoop dat het probleem voor deze laatste voertuigen nu snel verholpen kan worden”, aldus Patrick van der Burgh van Knaus Nederland.