Mons Culturele Hoofdstad 2015

Voor het Belgische Mons, in 2015 Culturele Hoofdstad van Europa, nadert het uur van de waarheid. De stad heeft aankomend jaar een volle agenda met evenementen en bijzondere tentoonstellingen.
Mons2015

De openingstentoonstelling wordt gewijd aan Vincent van Gogh, die twee jaar woonde en werkte in de Borinage, de mijnstreek bij Mons. De tentoonstelling wordt gehouden van 25 januari tot en met 17 mei in het museum Beaux-Arts.

In februari 2015 beleeft een digitale versie van de met een Oscar bekroonde film Lust for Life uit 1956 over Van Gogh zijn wereldpremière. Enkele inwoners van Mons speelden destijds als figurant mee in de film. Hun getuigenissen en historische voorwerpen geven op de expositie Hollywood aan de voet van de mijn (21 februari tot en met 17 mei) een beeld van het verblijf van filmregisseur Minelli en zijn crew in Mons.

Meer info over Mons als Culturele Hoofdstad 2015 is te vinden op www.mons2015.eu. Wie met de camper op een camperplaats wil overnachten, moet in het twaalf kilometer oostelijker gelegen Thieu zijn. Daar is een camperplaats bij de oude scheepslift, zie sitecode 21383 op Campercontact.nl.

Tekst Douwe de Vries