Gratis camperplaatsen zorgen voor discussie in gemeente Epe

Volgens burgemeester en wethouders van de gemeente Epe zijn er geen bezwaren om de acht gratis camperplaatsen in Epe en Vaassen te handhaven. De fractie van de VVD had hierover vragen gesteld aan het college.
Camperplaats Vaassen

In de gemeente Epe is het toegestaan om op de camperplekken het gehele jaar maximaal 48 uur aaneen gesloten te staan. De VVD vroeg zich af of de kosten voor handhaving niet te veel opliepen, deze plekken niet voor te veel overlast zorgen en of het geen vorm van concurrentievervalsing ten opzichte van campings is.

De camperplaatsen zijn volgens de gemeente Epe een stimulans voor het toerisme en de horeca. Omdat toestaan van overnachten in de openbare ruimte niet gezien wordt als een economische activiteit en voor de afvalfaciliteiten geen bijzondere voorzieningen zijn getroffen, geldt dit volgens gemeente niet als oneerlijke concurrentie. De kosten voor het surveilleren zijn niet hoog en er worden geen overtredingen geconstateerd. Overdag staan er wel eens meer campers geparkeerd, maar dat is toegestaan omdat campers mogen parkeren in de openbare ruimte waar dat niet verboden is. Caravans mogen overigens niet gratis gestald worden op de openbare parkeerplaatsen.

De camperplaatsen in Epe en Vaassen zijn te vinden op Campercontact.nl onder sitecode 14373 en sitecode 14372.