Oostende voor Anker

In Oostende vindt vanaf donderdag tot en met komende zondag het jaarlijkse evenement Oostende voor Anker plaats. Het thema is dit jaar de bevrijding van Oostende aan het eind van de Tweede Wereldoorlog, zeventig jaar geleden.
Oostende voor Anker

Er nemen dertig schepen deel die werden ingezet tijdens de oorlog en er is een wandeling samengesteld met tientallen grote foto’s, zowel van de bevrijding als van de oorlog. Deze vergrotingen worden op dezelfde plaatsen getoond als waar de foto’s destijds geleden genomen werden. Het is een blijvende herinnering aan die woelige periode.

Speciaal voor deze gelegenheid wordt een vloot van een twintigtal Dunkirk Little Ships verwacht: de kleine boten die de evacuatie van het Franse een Britse leger van de stranden van Duinkerken mede mogelijk hebben gemaakt. Deze iconen van een pijnlijke terugtocht voor de Duitse Blitzkrieg gaven de Engelsen met de operatie Dynamo weer zelfvertrouwen.

Meer dan 150 schepen liggen boord aan boord aangemeerd in het Montgomery- en het Mercatordok. Van daaruit kunnen ze met ingeschreven bezoekers gemakkelijk het ruime sop kiezen voor een zeetripje van een paar uur. Ook aan wal is er veel te beleven.

Het complete programma en meer informatie is hier te vinden. Oostende staat niet als campervriendelijk bekend, maar is er wel een kleine camperplaats bij een camperdealer, sitecode 14995 op Campercontact.nl.