Nieuwe overnachtingsplaatsen op Franse platteland

Het aantal plekken om met een camper gratis te overnachten bij Franse wijnboeren en andere agrarische bedrijven, is met tweehonderd uitgebreid naar 1.800.
France Passion 2014

Op vertoon van hun lidmaatschapskaart en met een geldig jaarvignet op de voorruit, kunnen leden van de organisatie France Passion zonder kosten overnachten bij de aangesloten bedrijven. Het is geheel vrijblijvend, er geldt geen verplichting tot aankoop van producten. De terreinen zijn geen campings en bieden nauwelijks of geen faciliteiten, zoals water, stroom en sanitair. In de gids staat welke voorzieningen er wel beschikbaar zijn.

Een lidmaatschap kost € 29,- per jaar en loopt altijd van Pasen tot Pasen van het volgende jaar en wordt niet automatisch verlengd. Na ontvangst van de betaling wordt een lidmaatschapspasje op naam toegestuurd, een jaarvignet en een gids met alle adressen en duidelijke routebeschrijvingen. De gids is voorzien van pictogrammen, om een snelle keuze van het soort bedrijf mogelijk te maken.

Aanvragen van het lidmaatschap kan in Nederland plaatsvinden bij de vertegenwoordiging van de France organisatie: www.camperreiswinkel.nl.

Tekst Nico van der Maat