Nieuw camperdorp te Hank houdt open dag

Op chaletpark Kurenpolder in het Brabantse Hank wordt deze maand een nieuw camperdorp ingericht met twaalf chalets. Op zaterdag 15 maart is er een open dag, waar camperaars zich van 12.00 tot 16.00 uur kunnen oriënteren.
Kurenpolder

Het fenomeen camperdorp is in het leven geroepen voor camperaars die een groot deel van het jaar op reis zijn en geen behoefte meer hebben aan een huis, maar wel aan een thuisbasis in Nederland. Om familie en vrienden te kunnen ontmoeten en als postadres voor officiële instanties.

Na Arcen en Heteren is Hank het derde camperdorp dat tot stand komt, mede op initiatief van camperaar Siem van Bueren. “Mensen kunnen er hun post ontvangen en ze kunnen zich inschrijven in de gemeentelijke basisadministratie van de gemeente Werkendam”, legt Van Bueren uit, “maar permanent wonen is er niet toegestaan.”

De chalets worden gebouwd door chaletbouwer TOP Totaal en zijn uiteraard veel goedkoper dan een normaal huis. De kavels op de Kurenpolder zijn te huur, maar ook te koop. Het park is gevestigd aan Kurenpolderweg 31 te Hank.