Camperplaats Motorhome Vicky gaat dicht

De camperplaats Motorhome Vicky bij het Spaanse Elche, van de Belg Roland van Daele en zijn dochter Vicky, wordt nog voor het komende zomerseizoen gesloten. Dit omdat de vergunning nog altijd niet rond is. De locatie, die midden in een palmboomplantage ligt en vlak bij het natuurgebied El Hondo, is uitgebreid beschreven in Kampeerauto 9-2013.
CP Vicky
CP Vicky

Vader en dochter ontvingen al enkele jaren gasten op hun camperplaats. In 2012 bouwden ze nog een nieuwe toiletgroep. Er overnachten nu zo veel camperaars, dat de Van Daeles soms nee moeten verkopen. "Na verschijning van het artikel over onze camperplaats zijn hier ontzettend veel Nederlanders geweest. Ze vonden het allemaal een prachtige plek om te overnachten en ook veel langer te blijven. Maar de vergunning zal ik nooit rond krijgen", verwacht de erg teleurgestelde Vicky, die oorspronkelijk uit het Vlaamse Machelen afkomstig is.

Ze heeft besloten terug te keren naar Belgiƫ, om daar een camperplaats te beginnen. Roland van Daele was ook de drijvende kracht achter de met alle benodigde faciliteiten uitgeruste camperplaats in Machelen.

Tekst Douwe de Vries