Nesties brengen mens en natuur nader tot elkaar

Staatsbosbeheer houdt vandaag een actie in Amsterdam om mens en natuur weer nader tot elkaar te brengen. Op deze ludieke wijze willen de boswachters van Staatsbosbeheer iedereen uitnodigen om te komen logeren in de mooiste natuurgebieden van Nederland.
Logeren Bij De Boswachter 2

Wie vandaag over het Leidseplein in Amsterdam wandelt, moet niet vreemd opkijken van een immens groot nest bovenop een tramhokje. Onder het motto ‘je weer even kind van Moeder Natuur voelen’, kunnen voorbijgangers plaatsnemen in het nest en hiervan een kiekje laten maken, een nestie. Op deze manier brengt Staatsbosbeheer voor een keer de natuur naar de stad met als doel mensen vaker een bezoek aan de natuur te laten brengen. 

Volgens VU-onderzoeker dr. Jolanda Maas heeft iedereen een portie vitamine G nodig om gezond en gelukkig te zijn. Zij stelt dat groen meer is dan een luxe product, het werkt gezondheidsbevorderend. ‘Het contact met de natuur maakt mensen vrolijk, weerbaarder en minder druk.’ 

Volgens Staatsbosbeheer is kamperen een mooi middel om kennis te maken met de natuur. Op de website Logeren bij de boswachter staat meer informatie over de actie. Bekijk hier alle nesties.