Sky Traveller valt stevig af

Knaus heeft zijn Sky Traveller 650 DG op dieet gezet. En met succes. De wagen is maar liefst 175 kilogram afgevallen. Daardoor komt hij nu uit op een rijklaargewicht van 2.950 kilogram.
Knaus Traveller 2015

De gewichtsbesparing is bereikt door verschillende maatregelen. Zo is de bodem van de 650 DG vervangen door een lichtgewicht sandwichconstructie met isolatie. Ook voor de wanden is een dergelijke constructie gekozen. Verder leveren een geïntegreerde dieseltank, een praktischer ingerichte keuken, andere matrassen en zelfs ander materiaal van de handgreepjes een bijdrage aan de gewichtsreductie.

De Sky Traveller 650 DG is net geen zeven meter en biedt plaats aan zes personen, die kunnen per 2 slapen in het alkoofbed boven de cabine, het tweepersoonsdwarsbed achterin en op de, tot bed om te bouwen, dinette. Anders dan bij de meeste campers maken de cabinestoelen geen deel uit van de zitgroep. De dinette heeft twee bankjes.

De Knaus Sky Traveller wordt gebouwd op het nieuwe chassis van Fiat Ducato. Net als alle andere campers van Knaus – met uitzondering van de buscampers – is hij voorzien van een Gfk-dak.