Gelderse waterkant in de spotlight deze zomer

Ter promotie van de Gelderse waterkant varen sinds 1 juli pendelboten alle toeristische bezienswaardigheden langs de waterkant af. NKC-leden kunnen met korting gebruikmaken van de service.
Vaarschema

De toeristische pendelboten maken deze zomer iedere dinsdag en donderdag vaartochten over de Gelderse rivieren. Deze leggen aan in Arnhem, Dieren, Doesburg, Doornenburg, Doorwerth, Emmerich, Nijmegen, Oosterbeek, Rees, Renkum, Tolkamer, Wageningen en Zutphen.

Er zijn speciale arrangementen voor een rit op de pendelboot in combinatie met een bezoek aan een bezienswaardigheid of een route voor een fietstocht. Denk hierbij aan Fort Pannerden, Hanzestad Doesburg en Kasteel Doorwerth, maar ook aan wandel- en fietsroutes zoals delen van het Pieterpad, Maarten van Rossumpad, Lingepad, Streekpad Nijmegen, Hanzestedenpad, fietsroutes Rondje Pontje en Verdronken dorpen. De arrangementen zijn online te bekijken en te reserveren. NKC-leden ontvangen 50 procent korting op een tweede ticket voor de pendelboot.

Een vijftal routes staan beschreven in de AbelLife Struinapp Wildernis aan de Waal, die gratis te downloaden is in de App Store en Google Play. Wie alle bezienswaardigheden en routes bij de hand wil hebben, kan een inspiratiekaart en kortingsbonnenboekje afhalen bij een van de VVV’s in de regio Arnhem-Nijmegen.