Crea Bea bij Niesmann+Bischoff

Niesmann+Bischoff blijft schaven aan zijn succesmodellen Arto en Flair. Waar vorig jaar de Arto een facelift heeft gekregen, is dit jaar de Flair aan de beurt, zowel van binnen als van buiten.
Niesmannplusbischoff

Ook heeft Niesmann+Bischoff een interieurarchitect ingeschakeld om meer huiselijkheid in de campers te brengen. Zij is aan de slag gegaan met alledaagse spullen. Zo heeft ze van een vilten doek en een bouwlamp een elegante hanglamp boven de dinette gecreëerd en een fruitmandje van het het haakkleedje van haar oma. "Iedereen kan dit soort dingen maken en zo zijn camper eenvoudig een persoonlijk tintje geven", aldus de interieurarchitect. Elk jaar neemt de productie van Niesmann+Bischoff nog toe. Waar anderen met moeite consolideren, wist de fabrikant van luxecampers afgelopen jaar de verkoop met 20 procent op te voeren. Volgens René van Venrooij van Van Venrooy Campers is dat niet zo vreemd.

"Niesmann+Bisschoff presenteert niet elk jaar nieuwe modellen, maar maakt een goed product telkens beter en luistert daarbij naar de klanten", vertelt de enige dealer van De Flair en Arto in Nederland. Dat laatste is volgens hem best bijzonder in Duitsland. Zo zijn nu de kunststof deksels van de aansluitingen voor elektra en water met magneetjes uitgevoerd, zodat ze niet zo snel stuk gaan. Ook is de tafel in de Arto draaibaar gemaakt en is het instapje nu netjes weggewerkt in de plint van de wagen. De cabinestoelen zijn voortaan aan beide zijden afgeschuind, zodat de passagiers achterin ook zicht op de weg hebben. De Arto wordt gebouwd op het nieuwe Fiat-chassis, de Flair op het nieuwe Iveco-chassis.