Stichting Autobelangen spant rechtszaak aan tegen staat

Stichting Autobelangen spant een rechtszaak aan tegen de staat om de beperking van de vrijstelling van wegenbelasting voor oldtimers ongedaan te maken.
Vrijstellingoldtimernl Versie AMK1 21Jan1

Vorige week berichtte de NKC over dit initiatief. Inmiddels zijn er genoeg donateurs om een rechtszaak te starten. Begin februari wordt de landsadvocaat gedagvaard en start de procedure, die naar verwachting een jaar in beslag neemt.

In actie
Nadat de Senaat op 18 december goedkeuring verleende aan de aangescherpte oldtimerregeling, kwam Stichting Autobelangen in actie. Initiatiefnemer Wouter Van Embden zegt op amklassiek.nl: “We hebben meteen aandacht gevraagd voor het feit dat we het er niet bij laten zitten. De achterban is in de gelegenheid gesteld om via onze website een machtiging in te vullen voor financiële steun voor ons streven. En de binnengekomen toezeggingen geven aan dat er ook binnen de achterban nog veel geloof is om deze maatregel in zijn geheel terug te draaien. We hebben in ieder geval voldoende geld binnen om de rechtszaak op te starten.”

Op de hoogte blijven van de rechtszaak kan op deze website.