NKC realiseert tachtig nieuwe camperlocaties

De NKC heeft vorig jaar tachtig nieuwe camperlocaties gerealiseerd. Dit is 9 procent van het totaal aantal geregistreerde camperlocaties in Nederland per 31 december 2013 en een stijging van maar liefst 70 procent ten opzichte van 2012, waarin de NKC 47 locaties realiseerde.
Verkeersbord E08n 30Jan1

“Onze teamleden camperplaatsen hebben dit mooie resultaat in de verschillende regio’s behaald. Zij hebben afgelopen jaar goed samengewerkt met diverse partijen om tot dit aantal te komen”, aldus Jaap van Ravels, kantoorcoördinator van de projectgroep camperplaatsen bij de NKC. Hij wijst erop dat het vanwege vergunningprocedures vaak wel twee jaar duurt voor een camperplaats daadwerkelijk kan worden geopend.

De NKC maakt zich sterk om Nederland campervriendelijker te maken, door te adviseren bij camperplaatsontwikkeling en begeleiding bij het realiseren hiervan. Sinds 2010 heeft de NKC zo bijgedragen aan 260 camperlocaties. In Nederland staan inmiddels 865 camperlocaties geregistreerd. Dit zijn zowel camperlocaties op en voor campings, als camperplaatsen en parkings. Deze staan allemaal vermeld op Campercontact.nl.

Wie overweegt een camperplaats te realiseren kan deze brochure raadplegen voor meer informatie of contact opnemen met [email protected].