Meer bezoekers Vakantiebeurs

De Vakantiebeurs in Utrecht heeft 13 procent meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. In totaal kwamen er 117.073 vakantiegangers naar de beurs, die van 14 tot en met 19 januari plaatsvond.
Logovkb 13Jan3

Ook bleek er een toenemende belangstelling te zijn voor vakanties dichter bij huis in Europa. Ruim één op de vijf bezoekers kwam zich ook speciaal oriënteren voor een korte of lange vakantie in Nederland.

Gevraagd naar het bestedingsniveau voor de komende vakanties, gaven de bezoekers aan per persoon per jaar gemiddeld bijna 3.300 euro aan vakanties te zullen besteden. Dit is drie keer zo veel als de ruim 1.100 euro die de gemiddelde Nederlander afgelopen jaar aan vakanties heeft uitgegeven.

Ook de half verduisterde hal waarin een Camping by Night was ingericht om de bezoekers alvast in de sfeer van het echte kamperen te brengen, is zeer goed bezocht. Voor wie zich verder wil oriënteren op wat er aan campers, caravans en accessoires te koop is, kan vanaf komende donderdag terecht op de Caravana, die van 23 tot en met 28 januari in WTC Expo te Leeuwarden plaatsvindt. Van 8 tot en met 12 oktober wordt dit jaar weer de Kampeer en Caravan Jaarbeurs gehouden. De volgende Vakantiebeurs vindt in 2015 plaats van 13 tot en met 18 januari.

Tekst Nico van der Maat