Knaus BoxStar Road 540 Kampeerauto van het jaar

De buscamper BoxStar Road 540 van Knaus is verkozen tot NKC Kampeerauto van jaar 2014. Dat is vandaag bekendgemaakt op de Vakantiebeurs in Utrecht.
Kampeerauto Van Het Jaar 2014 13Jan1

Met een nipte meerderheid aan stemmen koos het publiek op de Vakantiebeurs voor de BoxStar Road 540. Na de voorrondes op Kampeerauto.nl was het lange tijd spannend welke camper met de eer van 2014 zou gaan strijken. Het publiek dat tijdens de vakantiebeurs de categoriewinnaars bekeek, was vooral erg te spreken over de grote hoeveelheid camper die je krijgt binnen de compacte maten van een bus. De BoxStar biedt voldoende leefruimte voor twee personen en is gemakkelijk te besturen doordat hij niet zo groot is. De NKC-vakjury prees de BoxStar vooral om zijn compacte buitenmaten en de hoogwaardige afwerking in het interieur.

Afgelopen september ging de verkiezing van start in Düsseldorf. Daar beoordeelden NKC-camperspecialisten de nieuwe modellen van 2014. Op basis van de beoordelingen werden de twaalf meest innovatieve modellen genomineerd. Hierop konden bezoekers van www.kampeerauto.nl in de maand oktober stemmen. De LMC Liberty Breezer A 714 G, Knaus BoxStar Road 540, Bürstner Nexxo t 685 "fifty-five" en Niesmann+Bischoff Arto 76 E kwamen als beste uit de bus in respectievelijk de categorieën alkoof, buscamper, halfintegraal en integraal.

De vier categoriewinnaars staan gepresenteerd op de Vakantiebeurs. Afgelopen dagen konden bezoekers van de beurs hun stem uitbrengen op hun favoriete camper. Deze stemmen, in combinatie met de beoordelingen van de camperspecialisten en de stemmen op www.kampeerauto.nl, hebben de winnaar bepaald.

Populariteit van campers blijft toenemen
Camperen is booming; dat blijkt uit de cijfers die de Bovag en bureau VWE onlangs publiceerden. Het aantal kampeerauto’s in Nederland is sinds 1 januari 2009 met 43,8 procent toegenomen, van 59.556 naar 85.628 op 1 januari 2014.

De toenemende populariteit van de camper sluit aan bij de ontwikkeling dat kampeerders meer en meer op zoek zijn naar luxe en gemak.

Foto v.l.n.r.: Ron Vermeule, Area Manager Benelux Knaustabbert GmbH en Stan Stolwerk, directeur NKC.