Elektrische camper wint designwedstrijd

Op de Caravana heeft een vakjury de E-nergetic Dragonfly Camper van Ian van Maurik gekozen als beste ontwerp in de designwedstrijd Camper en caravan van de toekomst.
Foto 27Jan1

De door Van Maurik ontworpen camper wordt elektrisch aangedreven door motoren op de zes wielen, die worden gevoed door accu's die in het chassis zijn verwerkt. De accu's krijgen hun energie van zonnepanelen op het dak van de camper, die de vorm hebben van de vleugels van een libelle. Ook wordt bij het remmen energie teruggewonnen. De vleugels kunnen uitgeschoven worden als luifel. De futuristische camper heeft verder onder meer een uitschuifbare keuken. Voor vier inzittenden is er een slaapplaats.

De jury kreeg 28 ontwerpen van campers en caravans ter beoordeling voorgelegd, vervaardigd door studenten van de Haagse Hogeschool, de Universiteit Twente en de Hogeschool Rotterdam. De beste tien ontwerpen waren als maquettes te zien op de Caravana. De vakjury koos bij de caravans de Freeslider van Philipp Mösinger als beste ontwerp.

Tekst Douwe de Vries