Weinsberg ontwikkelt camper voor gezinnen

Weinsberg heeft consumenten betrokken bij de ontwikkeling van een camper voor gezinnen met kleine kinderen. De fabrikant riep camperaars op mee te denken over kindvriendelijke oplossingen voor een camper met als doel een model te ontwikkelen, dat volledig aansluit op de wensen van gezinnen. Hieruit voort vloeide de Weinsberg CaraKids: een volgens de fabrikant op en top veilige camper met meer opbergcapaciteit.
Carakids Def
Carakids Def


Het bedrijf ontving veel reacties. Tijd en budget bepaalden uiteindelijk welke ideeën wel en niet werden doorgevoerd. Om de opstartkosten te drukken, nam Weinsberg het bestaande alkoofmodel CaraHome als uitgangspunt. Dit model is vervolgens uitgebreid met zoveel mogelijk goede ideeën.

De belangrijkste vernieuwingen liggen op het gebied van veiligheid. Zo zijn de banken van de camper voorzien van Isofix-bevestigingen voor kinderzitjes om omkiepen tegen te gaan en zijn er driepuntsgordels toegevoegd. De randen van meubels zijn bovendien voorzien van rubberen bescherming en aan het verbrede trapje naar het bed zijn extra handvatten bevestigd. Het klimgedeelte kan vervolgens opgeklapt worden tot beschermingsrand, om te voorkomen dat kinderen uit bed vallen. Ook de dinette, die tot bed kan worden omgebouwd, is voorzien van bescherming in de vorm van een net over de hele breedte en de toiletruimte is kindvriendelijker gemaakt met een opstapje dat zijdelings uit de muur klapt. Hierdoor kunnen kinderen gemakkelijker bij het toilet en de wasbak.

De CaraKids biedt verder extra opbergmogelijkheden. In de ruimte naar het schuine alkoofdak zijn textielvakken gecreëerd voor lichte bagage. De kasten in de camper zijn afgestemd om speciale transportboxen in te plaatsen. In de grotere modellen passen de boxen in een uitneembaar rek onder het bovenkastje, zolang de volledige lengte van het kinderbed boven de garage achterin nog niet wordt benut.

De prijs van de speciale gezinscamper zal rond de € 56.500 liggen. Dat is € 2.500 meer dan de standaarduitvoering van de CaraHome. Meer informatie over de CaraKids is te vinden op de website van Weinsberg. Ook is er een video-impressie op YouTube beschikbaar.