Sas van Gent overweegt campervoorzieningen

De camperplaats in Sas van Gent krijgt mogelijk voorzieningen als afvalbakken en een loosput voor het chemisch toilet. Dat blijkt uit het antwoord van het college van de gemeente Terneuzen op vragen van D66-raadslid Charles ten Hengel, over de overlast die omwonenden en bedrijven van de camperplaats ervaren. “Ik ben erop aangesproken en ben zelf gaan kijken. Sommige camperaars lozen hun afvalwater in de haven en legen hun toiletcassette op de grond”, zegt hij.
Sas Van Gent

 Sas Van Gent

De populaire camperplaats biedt officieel ruimte voor twee campers, die er een etmaal mogen staan, maar vooral in de zomer staan er vaak veel meer, tot wel enkele tientallen. “Wat mij betreft is het geen probleem als de gemeente dit gedoogt, maar dan moeten er wel voorzieningen zijn”, zegt Ten Hengel. “Zo niet, dan moet de gemeente gaan handhaven.”

Als het aan het raadslid ligt, blijft het bij afvalbakken en een loosplaats en blijft de camperplaats ook gratis. “Creëer je meer voorzieningen, zoals elektra en sanitair, dan ga je concurreren met de minicampings en dat moet je als overheid niet willen.” Wanneer het college een besluit neemt over de toekomst van de camperplaats, is niet bekend.

De sitecode van de camperplaats in Sas van Gent is 6607.