Nieuwe camperplaatsen in Bodegraven en Driebruggen

In gemeente Bodegraven zijn onlangs twee nieuwe camperplaatsen in gebruik genomen. Eén bevindt zich bij het zwembad de Kuil in Bodegraven, de ander bij het Dorpshuis Custwijc in Driebruggen. Bij de opening van de locatie in Bodegraven door wethouder Jan Leendert van den Heuvel was ook de NKC aanwezig.
Opening Camperplaats Bodegraven 4

“Het is de gemeente niet ontgaan dat het camperbezit in Nederland nog steeds toeneemt”, vertelde van den Heuvel in zijn toespraak. “De behoefte aan camperplaatsen stijgt daardoor ook. De gemeente wil graag aan deze vraag voldoen. Zo worden recreatie en toerisme op verschillende manieren gestimuleerd.”

Bij het kiezen voor een locatie heeft de gemeente vooral gekeken naar de sociale veiligheid, de mogelijkheid tot eenvoudige controle en een goede bereikbaarheid voor de camperaar. De camperplaats heeft geen voorzieningen, maar is dan ook gratis. Voor de locatie geldt een verblijfsduur van maximaal drie dagen.

Beiden locaties gelden als een test: mochten ze goed bezocht worden, dan wordt gekeken naar uitbreidingsmogelijkheden. De camperplaatsen staan vermeld op Campercontact.nl onder sitecode 28050 en sitecode 28059.