Kampeerkaart ook los bestelbaar

Het is dit jaar voor het eerst mogelijk om de Natuurkampeerkaart zonder Het Groene Boekje aan te schaffen. De informatie over de natuurkampeerterreinen kan dan worden opgezocht in de gratis Kamperen app.
Foto Natuurkampeerterreinen

Stichting Natuurkampeerterreinen biedt het lidmaatschap nu ook aan zonder Het Groene Boekje omdat dit bij de doelstellingen van de stichting past. ‘Duurzaamheid is een van de kernwaarden op de Natuurkampeerterreinen, en het jaarlijks drukken van meer dan 50.000 gidsen past daar niet bij,’ zegt Marieken Nieuwdorp, directeur van Stichting Natuurkampeerterreinen. ‘Zeker niet in de huidige tijd, waarin het steeds eenvoudiger wordt op een andere manier aan informatie te komen.’

De informatie over de 137 natuurkampeerterreinen is ook terug te vinden in de Kamperen app. Deze is gratis te downloaden voor iPhone en Androidtoestellen. De app is nu ook te gebruiken zonder dat de locatievoorzieningen van de telefoon aan moeten staan. Op deze manier is het een wat eenvoudiger naslagwerk dat minder energie van de accu van de telefoon vereist.

Kampeerders die gehecht zijn aan Het Groene Boekje hoeven zich voorlopig geen zorgen te maken: deze blijft de komende jaren nog zeker in zijn vertrouwde vorm bestaan. De kosten van een losse Natuurkampeerkaart zijn gelijk aan die van een kaart mét Het Groene Boekje (€ 14,95).