Autogas tanken voor huishoudelijk gebruik mogelijk toegestaan

Met de camper autogas tanken voor huishoudelijk gebruik, is mogelijk binnenkort officieel toegestaan. Dat blijkt uit een ontwerpvoorstel met allerlei regels rond het gebruik van lpg, dat onlangs in de Staatscourant is gepubliceerd. Voorwaarde is wel dat de tank volgens de richtlijnen is ingebouwd.
Autogas Tanken

Veel campers zijn uitgerust met een lpg-tank, om de koelkast, de kookplaat, de verwarming of eventueel een boiler van gas te voorzien. Het gebruik van autogas voor deze doeleinden is toegestaan, maar vreemd genoeg is het tanken van gas hiervoor in Nederland officieel nog altijd verboden. De NKC pleit er al geruime tijd voor om deze regels aan te passen voor lpg-tanks die aan de eisen voldoen. In de praktijk is het tankverbod vaak al een dode regel: niet veel pompbedienden maken er bezwaar tegen als een camperaar lpg voor huishoudelijk gebruik komt tanken, mocht het al zichtbaar zijn dat het gas niet bedoeld is als motorbrandstof.

Overigens is en blijft het aan de pomp vullen van losse flessen ten strengste verboden, omdat deze geen overvulbeveiliging hebben.

De officiƫle inspraaktermijn van de zogeheten Activiteitenregeling milieubeheer, waarin een en ander is vastgelegd, loopt tot 29 september van dit jaar. De verwachting is dat de nieuwe regels in de tweede helft van 2015 in werking kunnen treden.