Gouda past overnachtingstarief aan

Camperaars die overnachten op de camperplaats Klein Amerika in Gouda, betalen voortaan maximaal één keer het dagtarief van € 8,- en niet twee keer. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt, na klachten van de NKC over het overnachtingstarief.
Camperplaats Gouda

De camperplaats maakt deel uit van een groter parkeerterrein, waar van 9.00 tot 21.00 uur een parkeertarief geldt van € 1,50 per uur, met een maximum van € 8,- voor een hele dag. Wie echter op het parkeerterrein overnacht, staat er op twee verschillende dagen en betaalde daarom tot voor kort voor beide dagen, soms twee keer € 8,-. Tot ongenoegen van veel camperaars, die dachten dat ze bij vertrek het maximumbedrag van € 8,- zouden moeten afrekenen. Met ingang van deze maand geldt het dagtarief voor een etmaal. Dus wie om 15.00 uur aankomt, moet voor dat tarief de volgende dag om die tijd ook vertrokken zijn.

De locatie in Gouda telt dertig plaatsen, twaalf aansluitingen voor elektra en alle campervoorzieningen. Onlangs nog is de camperplaats op de schop gegaan. De sitecode op Campercontact.nl is 229.