Campers in trek op 50PlusBeurs

De eerste editie van de Kampeer Expo, die tegelijkertijd plaatsvond met de 50PlusBeurs van 17 tot en met 21 september in de Jaarbeurs, is goed bezocht. De 50PlusBeurs trok maar liefst 101.256 bezoekers, bijna 5 procent meer dan vorig jaar.
Kampeerexpo2013 24Sept1

De kampeerhal was dit jaar een nieuw onderdeel van de beurs. Daar stond een mix van campers, caravans, kampeermaterialen en kampeerbestemmingen. Er bleek een grote interesse uit te gaan naar campers. “Voor aanvang werd de combinatie met 50PlusBeurs nog wat huiverig benaderd”, laat directeur van de 50PlusBeurs Alexander van de Kerkhof weten. “Exposanten weten dat de beurs druk wordt bezocht, maar stelden toch wel de vraag of het publiek genoeg geïnteresseerd zou zijn in dit kampeermiddel. Het pakte goed uit, want de campers werden goed ontvangen. Exposanten waren bijzonder verrast door deze interesse.”

De NKC was aanwezig met de stand en promocamper. Op de stand konden bezoekers terecht voor vragen over camperen en bij de promocamper konden nieuwsgierigen zich inschrijven voor een proefrit in een Adria, Bürstner of Chausson. “Camperen is voor veel 50-plussers een lang gekoesterde wens. Op de beurs kwam die droom weer iets dichterbij, al was het maar in de vorm van een proefrit of een eerste stap van huren”, aldus Alexander van de Kerkhof.