Wonen in een camperloft in Oosterwold

De gemeente Almere overweegt om zogenaamde camperlofts te laten ontwikkelen in Oosterwold. In dit gebied moeten woningen komen die zelfvoorzienend zijn en aansluiten bij de landelijke omgeving.
Camperloft 1 24Okt1

Oosterwold is nu nog een agrarisch gebied, maar zal uiteindelijk plaatsmaken voor 15.000 woningen. De invulling is aan de toekomstige bewoners. Onder voorbehoud zijn al enkele woonconcepten gepresenteerd, waaronder de camperloft. Dit is een ontwerp bedoeld voor mensen die gedurende het jaar grotendeels in hun camper verblijven, maar in Nederland ook een woning willen houden om bij een gemeente ingeschreven te staan, persoonlijke spullen op te slaan en voor verblijf tussen de reizen door.

De camperloft is een loods, die in combinatie met de camper een woning vormt. De loft doet dienst als woonkamer, keuken en opslag voor persoonlijke spullen. In de camper wordt overnacht en gebruik gemaakt van de sanitaire voorzieningen. Gezamenlijk vormen zij een volwaardig woonmilieu. De bedoeling is, dat de eigenaar van de camperloft ook bij de Burgerlijke Stand van de gemeente Almere ingeschreven kan staan. De kosten van een camperloft zullen lager liggen dan die van een regulier huis.

“Het plan voor de camperloft ligt bij de projectorganisatie Oosterwold, deze is enthousiast,” verklaart Daan Fröger van SMLXL gebiedsmarketing. Dit bedrijf ontwikkelt samen met BKVV architecten verschillende woonconcepten voor de nieuw te bouwen wijk Oosterwold. “Met de gemeente Almere worden de plannen nu verder uitgewerkt. Ondertussen meten we de belangstelling voor de diverse woonconcepten,” aldus Fröger.

Wie van de plannen op de hoogte wil blijven, kan zich aanmelden voor het informatiebulletin. In de winter wordt voor alle belangstellenden een infobijeenkomst gehouden.