Stormschade beperkt gebleven onder camperaars

De storm die afgelopen maandag met een gemiddelde van windkracht tien over Nederland raasde, heeft relatief weinig schade veroorzaakt aan campers. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie.
Storm 30Okt1

Zo kwamen er op de afdeling Verzekeringen bij de NKC meldingen binnen van schade aan campers, veroorzaakt door rondvliegende dakpannen en takken. “Hierdoor zijn wat ruiten gesneuveld en is bij sommige campers schade veroorzaakt aan de opbouw”, meldt Marijke Windey medewerker verzekeringen bij de NKC. “Een van onze leden meldde een schade aan het dakluik. Deze was er tijdens een rit door Duitsland door de sterke windkracht van afgewaaid.”

René Smit, teamleider verzekeringen bij de NKC vervolgt: “Al met al bleef het rustig aan de telefoon na de hevige storm van afgelopen maandag. Het gros van de bij ons verzekerde campers staat alweer in de stalling. We hebben in totaal tien schademeldingen ontvangen afgelopen dagen. Gezien de omvang van onze portefeuille valt dit dus alleszins mee.”

Ook Camiel Slot van Aveco Verzekeringen meldt dat het aantal gedupeerde camperaars meevalt. “Een aantal jaar geleden kregen we na een storm een melding binnen dat er een boom op een camper was gevallen. Deze meldingen zijn dit keer gelukkig uitgebleven en het aantal schademeldingen bleef ook beperkt.”