Staatsbosbeheer richt camperadviesplekken in

Staatsbosbeheer gaat op vijftien natuurkampeerterreinen zogeheten camperadviesplekken inrichten. Deze terreinen krijgen een vermelding op Campercontact.nl. Dit hebben de NKC en Staatsbosbeheer afgesproken.
Staatsbosbeheer 21Okt1

Het gaat om een proef van een jaar, waarmee Staatsbosbeheer wil uitzoeken of het mogelijk is om meer camperaars voor de terreintjes te interesseren. “We mikken op de camperaar die gesteld is op rust, ruimte en natuurbeleving”, zegt productmanager Joke Koldewijn van Staatsbosbeheer.

De camperadviesplekken zijn ruime plaatsen met een halfverharde ondergrond. Op een aantal terreinen is dit soort plekken er al, op andere moeten ze nog worden aangelegd. Dat gebeurt voor het komend voorjaar, want dan gaat de proef van start. Als de proef slaagt, komen er ook loosputten, want die zijn er nu nog niet. Wel hebben de natuurkampeerterreinen sanitairgebouwen en voorzieningen om het cassettetoilet te legen.

Voor overnachtingen gaat hetzelfde tarief gelden als voor andere gasten van de terreinen. Overigens blijven camperaars ook welkom op plaatsen op de terreinen die niet als camperadviesplek zijn aangemerkt.

Manager marketing en communicatie Marretje Jelmersma van de NKC is zeer te spreken over de samenwerking met Staatsbosbeheer. “De terreinen voorzien in een behoefte van veel camperaars, die op zoek zijn naar rust, ruimte, natuur en vrijheid. Nederland wordt hiermee weer een stukje campervriendelijker.”