Nominaties Camping van het jaar 2014

Twee Nederlandse campings hebben een nominatie in de wacht gesleept bij de verkiezing van de Camping van het jaar 2014 van de ANWB.
Thumb 12Nov1

Het gaat om De Drie Provinciën in Een West, in de categorie Fraaiste charmecamping en in de categorie Camping voor gezinnen met kinderen is het Sprookjescamping De Vechtstreek in Rheeze. De winnaars worden bekendgemaakt op 14 januari tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht.

De andere genomineerde campings zijn in de categorie Fraaiste charmecamping zijn Nya Camping Skogsgarden, Torsby, Zweden, Camping Anderegg, Waimes, België en Camping Molignon, Les Haudères in Zwitserland.

Als beste gezinscamping zijn verder genomineerd: Camping Valle Gaia, Casale Marittimo in Italië; Camping L‘Ardéchois, Saint-Sauveur-de-Montagut in Frankrijk en Woferlgut Sportcamp, Bruck a/d Grossglocknerstrasse in Oostenrijk.

In de categorie De mooiste naturistencamping is geen Nederlandse kandidaat. Het zijn: Domaine de Bélézy, Bédoin in Frankrijk, Camping El Templo del Sol, L’Hospitalet d’Infant, in Spanje, Naturist Camping Valalta, Ronvinj in Kroatië en Naturist Camping Solaris, Porec, ook in Kroatië.

De nominaties zijn tot stand gekomen op basis van stemmen van lezers van de Kampeer & Caravan Kampioen en gebruikers van de ANWB Campinggidsen.

Tekst Nico van der Maat