Help de campercultuur!

De campercultuur wereldwijd bevorderen? Reis dan vandaag nog af naar China, om daar waarschijnlijk nog net op tijd aan te komen voor de 80e Internationale FICC Rally, die van 30 mei tot 8 juni in Beijing wordt gehouden.
Logo1 13Nov1

Gewoon een camper huren in China kan gelukkig ook. Dan is het verstandig de organisatoren op de hoogte te brengen van dit plan, aangezien je een Chinees rijbewijs moet aanvragen. Wie met zijn eigen camper wil gaan, moet behalve een Chinees rijbewijs ook een Chinees nummerbord aanvragen. Op de website van de FICC (Fédération Internationale de Camping, Caravanning et Autocaravaning) is alle informatie hierover te vinden. Voor wie zelf naar China wil rijden, is het volgens de website belangrijk het volgende in acht te nemen: 'Het is zeker mogelijk met je eigen camper van Europa naar China te reizen, dit vereist een goede planning. De afstand heen en terug bedraagt ongeveer 30 duizend kilometer en sommige landen hebben erg slechte wegen. In China zelf zijn de wegen goed.'

De rally wordt gehouden bij de Longwan River. Dit jaar neemt FICC-lid Beijing Golden Sunflower Outdoors Activity Club de honneurs waar. De rally wordt onder andere georganiseerd om het camperen wereldwijd te bevorderen, camperaars met elkaar in contact te brengen op internationaal niveau en de ontwikkeling van de camper- en caravanindustrie te stimuleren.

Van plan deze rally bij te wonen? Laat het de redactie weten!