Eindhoven richt camperplaatsen in

De gemeente Eindhoven heeft tien camperplaatsen ingericht op P+R Meerhoven ter hoogte van A2/Noord Brabantlaan bij afrit 31 Veldhoven.
Meerhoven 21Nov1

“Het aantal camperaars neemt sterk toe. Zowel in Nederland als het buitenland. Door de realisatie van een camperlocatie met voorzieningen is het voor binnen- en buitenlandse camperaars nog aantrekkelijker om onze stad te bezoeken. Camperaars kunnen op P+R Meerhoven hun camper parkeren en voordelig met de bus naar het centrum reizen. Zo hoeven ze niet met de camper de stad in", licht wethouder Joost Helms toe.

Camperaars die willen overnachten betalen hetzelfde tarief als de automobilisten die hun auto parkeren, namelijk € 3,-. Dit bedrag geldt voor de eerste dag. Wie langer wil verblijven, betaalt vervolgens € 10,- per dag. De gemeente wil hiermee voorkomen dat camperaars de locatie voor een langere periode gebruiken. Op de locatie is een loosput voor vuil water aanwezig. Wifi is gratis te ontvangen bij de naastgelegen P+R Kiosk.

Een busretour van P+R Meerhoven naar het stadscentrum kost € 0,50 per persoon. Overdag rijdt elke vijf á tien minuten een bus richting centrum. Het is ook mogelijk gebruik te maken van een gratis dagfiets.

De camperplaats staat vermeld op Campercontact onder sitecode 25362.