Camper is mobiel kantoor

Een camper doet dienst als mobiel kantoor van de Rabobank in het Noord-Hollandse Castricum.
IMG 1152 11Nov1

De bank ernaast staat sinds een paar maanden in de steigers en de komende weken wordt de overlast voor de klanten en medewerkers te groot. Om toch klanten te kunnen blijven ontvangen, zet de bank tijdelijk een camper in.

Een tweedehands Hymer uit 1994 is de afgelopen tijd opgeknapt en voorzien van het logo van de bank. Jolande Koetzier van Rabobank Noord-Kennemerland: "De klanten vinden het geweldig. Ze waren blij verrast dat de bank niet vijf weken dicht ging. Nu kunnen ze toch bankzaken regelen en financiële vragen stellen en dat allemaal in de bijzondere sfeer van een camper. Dat de klanten het geweldig vinden blijkt ook wel uit de aanloop, het is er gezellig druk."

Campers worden steeds vaker ingezet als mobiele kantoorruimte. Ook verzekeraar Interpolis stond na de windhoos in Wijk bij Duurstede met een camper in het stadje om de schade op te nemen.

Jolande Koetzier: "Een camper is mobieler en makkelijker in het gebruik dan een caravan. Dit is de eerste keer dat we gebruikmaken van de camper en zeker niet de laatste keer. Hierna zal de Hymer o.a. gebruikt worden door onze “mobiele adviseurs”. Zij gaan naar de klanten in de dorpen waar we geen kantoor meer hebben."

De Rabo-camper staat nog tot begin december van maandag tot en met donderdag voor het kantoor aan de Dorpsstraat in Castricum. Op maandag 2 december heropent het eerste deel van het kantoor. Op 23 december volgt de rest.