Kampeerbranche houdt Tour de Branche

In het Limburgse Sint Geertruid wordt op vrijdag 31 mei het startschot gegeven voor de zogeheten Tour de Branche, een fietstocht voor het goede doel, georganiseerd door de Nederlandse kampeerbranche. Doel is geld in te zamelen voor de bestrijding van diabetes en aandacht te vragen voor deze chronische ziekte.
Tour De Branche Camping De Bosrand 23Mei1

Inmiddels hebben zich negentien deelnemers gemeld van de ANWB, van de brancheverenigingen KCI en Bovag, van diverse caravan- en campermerken en van voortentenfabrikant Isabella. “Het wordt steeds groter”, zegt directeur Roel Reineman van Isabella, die het initiatief nam voor het evenement.

Deelnemers zorgen zelf voor sponsors, die een bedrag per gereden kilometer betalen. Het ingezamelde geld wordt geschonken aan de Diabetesclassic: een wielerevenement dat in juni wordt gehouden.

De tachtig kilometer lange tocht gaat door het heuvellandschap van Limburg en wordt begeleid door een elektrische auto van de Bovag, terwijl een camper als bezemwagen wordt ingezet. De start is om 11.00 uur bij Camping de Bosrand in Sint Geertruid.