Eerste nageslacht voor familie LMC

Dat T.E.C. verder gaat onder de vlag van LMC, was al bekend. Maar hoe? Dat is bekendgemaakt bij de presentatie van de modellen voor 2014.
130198 LMC Breezerlih667 AA 11Jun1

Opvallend is dat het bedrijf uit het Duitse Sassenberg voor het eerst halfintegraalcampers met hefbed aanbiedt. In totaal gaat LMC met negen camperseries het nieuwe seizoen in.

De alkoofmodellen uit Sassenberg zijn optisch en technisch opgewaardeerd. Zo zit de long life technology met twaalf jaar waterdichtheidsgarantie vanaf 2014 ook in de Breezer A. Het interieur is voorzien van een eigentijds, licht houtdecor en lichte meubelkleppen en de standaarduitrusting is onder meer uitgebreid met een drukwatersysteem.

Met de Breezer Lift neemt LMC voor het eerst halfintegralen met hefbed in het assortiment op. De modellen zijn gebaseerd op de RoTEC Lift S van T.E.C. en bieden in totaal vijf verschillende indelingen. Het interieur is uitgevoerd in het houtdecor Grano en lichte fronten. Dat geldt ook voor de Breezer Van, die met uitzondering van het vernieuwde interieur, geen belangrijke wijzigingen heeft ondergaan.

De klassieke halfintegralen en integralen zijn er vanaf het nieuwe seizoen in de uitvoeringen Sport Line en Comfort Line. De Sport Line spiegelt daarbij in design en uitrustingsomvang de T.E.C.-modellen weer. De Cruiser en de Explorer in de Comfort Line staan voor de bekende LMC-modellen, zeg maar de bovenklasse van de LMC-campers.

Overigens zal T.E.C. niet helemaal uit het Europese straatbeeld verdwijnen. In Frankrijk wordt de naam om marketingtechnische redenen gehandhaafd.