Dethleffs kiest voor compact en compleet

Investeren, reduceren en perfectioneren. Dat zijn de mantra’s van Dethleffs om volgend jaar de beste campers op de markt te brengen. De Zuid-Duitse firma komt met de nieuwe compacte instapmodellen Trend en de standaard zeer compleet uitgevoerde Advantage, tegen een goede prijs.
Dethleffs Trend 1 17Jun1

Hoewel de markt voor campers in Europa krimpt, gaat Dethleffs er volgend jaar vol tegenaan met een investering van 7,4 miljoen euro. Tegelijkertijd snijdt de firma in het aantal varianten dat op de markt wordt gebracht. De 30 procent reductie doet echter geen afbreuk aan de keuzemogelijkheden van de klant, verzekert directeur Dominic Suter. Volgens hem komt het de prijs-kwaliteitverhouding van de campers alleen maar ten goede.

Nieuw in het programma is de zogenaamde instapserie Trend: compacte campers die zowel als alkoofmodel worden gebouwd, als in halfintegraaluitvoering. De halfintegralen zijn net geen zeven meter lang en bieden drie indelingen. De verschillen manifesteren zich vooral achterin. Er is keuze uit losse bedden, een dwarsbed of een queensbed, waar je van drie kanten in kunt stappen. Dethleffs heeft het rijklaargewicht beperkt weten te houden tot onder de 2,7 ton, de maximaal toegestane massa is 3,5 ton.

De alkoof A5887 is een typische familiecamper, met een stapelbed achterin en een extra grote zitgroep. Deze weegt rijklaar een kleine 2,9 ton, met een maximum van 3,5 ton. De Trend-serie komt in de plaats van de GlobeS-serie.

De Advantage gaat het helemaal maken, denkt Dethleffs, want de integralen en halfintegralen in de middenklasse bieden veel waar voor weinig geld. Klanten moeten er wel wat keuzevrijheid voor inleveren. Dethleffs voorziet de Advantagemodellen namelijk seriematig van veel opties. Zo zijn onder meer de 2.3-litermotor met 130 pk en aluminium wielen standaard, net als dakvensters, horren, beeldscherm en schotel, fietsendrager en achteruitrijdcamera. De gedachte erachter is simpel, verklaart Dominic Suter: “We hebben goed gekeken naar welke opties camperaars op hun nieuwe campers kiezen. Die opties die vrijwel iedereen kiest, hebben we toegevoegd aan de serieproductie. Daarmee besparen we veel geld, wat zich vertaalt in de prijs voor de klant.”

Ook bij de Advantage-modellen variëren de indelingen voornamelijk in de opstelling van de bedden, dwars, twee losse of een Frans bed en daarmee varieert ook de lengte van de kampeerauto’s.