Studiemodel voor eenpersoonscamper

Dat campers er in alle soorten en maten zijn, is bekend. Er zijn slagschepen die groot genoeg zijn om een autootje in de garage mee te nemen, maar er worden ook campers met alles erop en eraan ingebouwd in een bestelwagentje. Maar het kan nóg kleiner. Dat bewijst Mini met de bouw van de zogeheten Clubvan Camper.
Clubvan Mini 23Jul1

Ook deze wagen heeft alles aan boord, weliswaar voor één persoon. De bijrijdersstoel is geofferd om een eenpersoonsbed in te kunnen bouwen en verder is de wagen voorzien van een kookgelegenheid met koelkast, plus een kachel die los van de motor kan functioneren. Een badkamer inbouwen kregen de ontwerpers helaas niet voor elkaar, maar het is wel mogelijk om een buitendouche te monteren. In het dak zit een glazen paneel, dat zicht kan bieden op de sterrenhemel en dat open kan om te luchten.

Overigens heeft Mini ook een wagentje ontwikkeld met een daktent voor twee personen en een minicaravan van 300 kilogram. Jammer eigenlijk dat de wagens als concept zijn gebouwd en dat Mini geen plannen heeft om ze in productie te nemen.