Nieuwe camperplaatsen bij Neede

In het wandel- en fietsgebied langs de grens van Gelderland en Overijssel zijn onlangs twee nieuwe camperlocaties gerealiseerd.
Diepenheim En Neede 14823 2 17Jul1

Het gaat om camperlocatie Den Blanken, niet ver van het Twentse Diepenheim en om camperlocatie de Olde Molle, enkele kilometers zuidelijker bij het Gelderse Neede.

De laatste ligt iets verhoogd, waardoor bezoekers een fraai uitzicht hebben over het dorp Neede. Hier vlakbij ligt ook de Needse Berg, waar in het verleden zand en klei is afgegraven voor de productie van bakstenen en dakpannen. Een oude groeve is inmiddels een geologisch natuurpad geworden.

De andere nieuwe locatie ligt tussen Neede en Diepenheim, een landelijk gelegen stadje uit de twaalfde eeuw, dat vooral bekendstaat als centrum voor de beeldende kunst en vanwege het cultuurhistorisch erfgoed. Prachtige fiets- en wandelroutes leiden langs kastelen en havezaten en langs in stijl aangelegde parken. De onlangs vernieuwde zeskastelenroute is nu ook als app verkrijgbaar.

Bij camperplaats Den Blanken gaat het om vier nieuwe plaatsen buiten het terrein van camping Den Blanken. De sitecode op Campercontact.nl is 14823. Op de camping zelf waren al langer zes voor campers afgebakende plaatsen. Daarvan is de sitecode 22482. De sitecode van de Olde Molle is 22472.