Carthago bouwt weer buscampers

Onder de naam malibu brengt Carthago vanaf 2014 weer buscampers op de markt. Daarmee wil het bedrijf een bredere doelgroep aanspreken.
Carthago 2Jul1

Carthago bouwde al buscampers in de jaren ’80 en 90’ van de vorige eeuw, stopte ermee omdat de markt voor halintegralen en integralen lucratiever was en is nu weer terug met twee modellen. Daarmee gaan de Zuid-Duitsers mee in de trend. Kleine, compacte kampeerauto’s zijn gewild, niet alleen vanwege de wendbaarheid, ook vanwege de prijs. Doel van Carthago is om nu ook de kopers met een kleinere portemonnee aan te spreken. De exacte prijzen voor de Nederlandse markt zijn echter nog niet bekend.

De buscampers van Carthago zijn gebaseerd op de Fiat Ducato. De malibu 600 op de Ducato 33 met een maximaal toelaatbaar gewicht van 3,3 ton; de malibu 630 op de Ducato 35 met een maximaal toelaatbaar gewicht van 3,5 ton.  Het 600-model is 5,99 meter lang en biedt een dwarsbed achterin. De malibu 630 is – heel verrassend – 6,36 meter en is uitgerust met twee eenpersoonsbeden in de lengterichting. Beide modellen beschikken over douche, toilet met fonteintje en een keuken. De stoelen van chauffeur en bijrijder kunnen gedraaid worden, zodat een volwaardige zitgroep voor vier personen ontstaat.