Productie Volkswagenbus T2 stopt definitief

Volkswagen maakt vandaag definitief een einde aan de productie van de wereldwijd meest geliefde VW-bus, de Volkswagen Transporter T2.
05 Bye Bye Bulli 31Dec2

Braziliƫ is het laatste land waar de busjes nog steeds werden gemaakt. Vanaf morgen zijn ze alleen nog tweedehands verkrijgbaar.
De Volkswagenbus kan gerust worden beschouwd als de moeder aller campers. In de jaren 60 was de camperbus een must voor iedere zichzelf respecterende hippie in de VS. Tot de dag van vandaag is de VW T2-buscamper geliefd bij jonge gezinnen. Je kun er ook in Nederland zelfs een huren.

Geen belangstelling
De productie van de aloude tweede generatie van de VW-bus moet nu ook in Braziliƫ stoppen. Niet omdat er geen belangstelling meer voor zou zijn: dit jaar werden er nog 13 duizend van verkocht. Nieuwe voertuigeisen schrijven airbags en antiblokkeersystemen voor, voorzieningen die niet meer in te passen zijn in de productie van de bus. In Nederland gelden strengere voertuigeisen al veel langer, vandaar dat het vrijwel onmogelijk was om een Braziliaanse nieuwe VW-bus te importeren. De T2-busjes die in Nederland rondrijden, zijn dan ook echte oldtimers. De T2 is in totaal 45 jaar in productie geweest.

Lees meer over de VW-bus in het magazine Kampeerauto 2-2014, dat op 23 januari bij de leden op de deurmat ligt.