Camperplaats Seurenheide in Well gesloten

Camperplaats Seurenheide bij dagstrand 't Leuken in Well is op last van de gemeente Bergen direct gesloten. De tijdelijke vergunning voor de overnachtingsplek aan het Leukermeer was al geruime tijd verlopen.
Well 1 23Aug1

Een definitieve vrijstelling zat er volgens de gemeente niet in, omdat het terrein onderdeel is van het nog te ontwikkelen Maaspark, een gebied dat de omgeving moet gaan beschermen tegen hoogwater en ook ingericht zal worden als toeristisch en recreatief gebied.

Binnen een half jaar volgt een nieuw bestemmingsplan, waarin ook wordt vastgelegd welke invulling er aan de camperplaats zal worden gegeven. Of deze een plekje krijgt in die plannen, is volgens de gemeente nog niet te zeggen.

De camperplaatsbeheerder werd al eerder op de hoogte gesteld van het sluiten van de camperplaats. Bij wijze van protest bood hij een petitie aan bij de gemeente, ondertekend door negentig mensen, voor het behoud van de camperplaats.

Wie in Well met de camper wil overnachten, kan terecht op de camperplaats bij Jachthaven ’t Leuken (sitecode 18953), de camperplaats bij restaurant De Wellsche Hut (sitecode 142), vakantiepark Leukermeer (sitecode 18417) en camping De Halve Maan (sitecode 19628).