Camperplaats gesloten wegens wangedrag

De camperplaats bij het bezoekerscentrum Saeftinghe van Het Zeeuwse Landschap is met ingang van 1 augustus gesloten. "Wangedrag en te vaak discussies met camperaars over de regels, hebben ons doen besluiten ermee op te houden", verklaart Carla van Dueren den Hollander, beheerder van het centrum.
CP Saeftinghe 6Aug1

Ze licht toe dat er al een paar jaar problemen zijn met camperaars. "Onze gratis camperplaats had geen voorzieningen, zo communiceerden wij dat ook. Maar toch waren er keer op keer camperaars die daar problemen over maakten en bijvoorbeeld hun cassettetoilet in het bezoekerscentrumtoilet of zelfs in de bosjes leegden. Ook moesten we camperaars vaak manen in de voor hen bestemde vakken te parkeren."

Voor Het Zeeuwse Landschap was deze zomer de maat vol. "We waren het beu telkens te moeten optreden. Het was bedoeld als een extra service aan camperaars; wij worden er niets beter van. Zo kostte het ons alleen maar tijd en energie." Van Dueren verzekert dat campereigenaren die willen parkeren voor een bezoek aan het bezoekerscentrum of voor het meedoen aan een excursie gewoon overdag kunnen parkeren op het terrein.