Dit jaar geen Kampeer en Caravan Jaarbeurs

De Kampeer en Caravan Jaarbeurs gaat niet door. In plaats daarvan wordt het aanbod op de Vakantiebeurs van januari 2014 uitgebreid met caravans, campers en andere kampeerartikelen. Dat heeft organisator VNU Exhibitions Europe bekendgemaakt.
Logo KCI DEF PMS 9Apr1

De organisator zegt hiermee in te spelen op het veranderend gedrag van consumenten, die zich in januari en februari niet alleen op hun vakantiebestemming zouden oriƫnteren, maar ook op de manier waarop de ze op vakantie gaan. Fabrikanten, importeurs, dealers en toeleveranciers hebben op deze manier de gelegenheid hun aanbod te presenteren tegen de achtergrond van concrete vakantiebestemmingen, zo wordt gesteld.

De Kampeer en Caravan Jaarbeurs stond gepland voor 18 tot en met 22 oktober. De editie van 2012, die werd gehouden van 19 tot en met 23 oktober, trok aanzienlijk minder bezoekers dan voorgaande edities. In 2011 waren het er 42.956, maar het aantal van 2012 is nooit bekendgemaakt. Desondanks toonde de branche zich tevreden, omdat de nieuwe trend zou zijn dat mensen zich op de beurs oriƫnteren, terwijl de koop later tot stand komt.