Camperplaats Dalfsen open

In Dalfsen hebben de plaatselijke wethouder Maurits von Martels en voorzitter Gerrit de Boer van de NKC-regio Oost op vrijdag 26 april een camperplaats geopend met ruimte voor drie campers.
Opening Camperplaats Dalfsen 007 27Apr2

De NKC heeft lang gelobbyd voor deze voorziening en het hing erom of het voorstel het zou halen in de gemeenteraad, maar uiteindelijk was er afgelopen december met elf tegen tien een meerderheid van één stem voor de aanleg. En dat was genoeg. Tijdens de feestelijke opening werd gememoreerd dat de camperplaats goed past in de Vechtdalfilosofie over de economische betekenis van recreatie en toerisme voor het gebied. Dalfsen was de laatste plaats aan de Vecht waar nog geen camperplaats was.

Langs deze rivier, die ook wel de Dordogne van het noorden wordt genoemd, lopen de langeafstandswandelroute Vechtdalpad en een mooie fiets-kunstroute van 132 kilometer naar de bronnen van de Vecht. De nieuwe camperplaats ligt bij het NS-station van Dalfsen en is op Campercontact terug te vinden onder de sitecode 21373.