Camperroutes

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over onze camperroutes. Vind je geen passend antwoord op je vraag of staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen camperroutes
 • 1. Hoe krijg ik toegang tot de route na aankoop?

  Als je de aankopen hebt voltooid kom je op het bevestigingsscherm. Onder de route kun je klikken op 'download camperroute'. De route opent vervolgens op een internetpagina. Daarna krijg je de keuze om de route in de app of als PDF te bekijken.

  Na aankoop van de route ontvang je een bevestiging. In de mail vind je de tekst ‘je bestelling bekijken’. Wanneer je hierop klikt, opent het bevestigingsscherm weer.

 • 2. Hoe krijg ik de route in de app Tripplans?

  Wil je de route in de app Tripplans bewaren dan is stap één om de app tripplans te installeren op je smartphone of tablet. Je gaat vervolgens weer terug naar je aankopen, download de route en kiest voor de optie 'app'.

  De route opent daarna in de app. Bovenin verschijnt een balk die vraagt of je de route wilt toevoegen aan je account. Klik op de balk om de route toe te voegen.

 • 3. Hoe maak ik een PDF?

  Na het downloaden van de route kun je de route opslaan als PDF door de optie 'PDF' te kiezen.

  De 'Condensed version' is een verkorte versie waar alle informatie achter elkaar wordt geplaatst. De 'Expanded version' plaatst elke dag op een nieuwe pagina.

  Klik daarna op 'Generate PDF'. Als het systeem klaar is met laden, dan kun je de PDF downloaden en opslaan.

 • Het navigeren van de route kan op twee manieren:

  1. Met je smartphone of tablet waarop Google Maps is geïnstalleerd.

  2. Met gebruik van je eigen navigatiesysteem.


  De NKC adviseert het gebruik van een eigen navigatiesysteem dat specifiek geschikt is voor de camper. Hiermee kun je gemakkelijk jouw ideale route bepalen via wegen die geschikt zijn voor een camper. Navigeren met een eigen navigatiesysteem doe je door de coördinaten in te invoeren, zoals vermeld in de camperroute.

 • We raden af om alleen met Google Maps te navigeren. Google Maps houdt namelijk geen rekening met lengte, breedte en gewicht. Bovendien moet je voor gebruik van Google Maps  toegang hebben tot het internet. 

  In Google Maps is de route samengesteld door tussenpunten te plaatsen in de route. Als je van de route gaat, houdt dit in dat de route niet meeveranderd maar aangeeft weer terug te gaan naar de route.

  Wil je dat de route adoptief is, dan kun je ervoor kiezen tussenpunten te verwijderen. Klik bovenin Google Maps op de route en verwijder de kruisjes tussenpunten.

 • 6. Wat is Tripplans?

  Tripplans is een app waarin je een gedetailleerde route kan bekijken. Doordat de app in Amerika is geproduceerd staat sommige informatie in het Engels. Helaas heeft de NKC hier geen invloed op.

  De reisroute is eigendom van de NKC en daardoor volledig in het Nederlands. De NKC maakt tijdens de groepsreizen ook gebruik van deze app.

 • 7. Hoe maak ik een account aan in Tripplans?

  Wanneer je de app Tripplans hebt geïnstalleerd op je smartphone of tablet wordt er op het beginscherm gevraagd om een account aan te maken.

  Gebruik bij het maken van een account het mailadres waar je de route mee hebt aangekocht. Als je ook een wachtwoord hebt ingevuld klik je op sign up.

  Heb je al een account maar ben je uitgelogd? Klik dan onder de knop 'Sign up' op ‘already have an account? Sign in’.

  Vul daar je inloggegevens in en klik je op 'Sign in'.

 • 8. Kan ik Tripplans offline gebruiken?

  Het reisboek/de camperroute kun je in de app op de offline modus zetten, waardoor automatisch dataverkeer tussen de app en het internet wordt gestopt. Jammer genoeg zijn niet alle foto’s zichtbaar. Als je smartphone verbinding heeft met internet, bijvoorbeeld met wifi kun je op de foto’s tikken van de betreffende reis- of verblijfsdag. De foto’s zijn daarna, zonder verbinding met internet, toch zichtbaar.